neděle 28. července 2013

Zapečený broskvový tvaroh

Potřebujeme: 2 vejce, lžičku skořice, 2 lžíce třtinového cukru, 250 g tvarohu, 2 lžíce horké vody, 1/2 šťávy z citronu, 400 g broskví a 1 lžíci másla 

Oddělíme bílek od žloutku a z bílku vyšleháme sníh. Ve větší míse smícháme žloutky, cukr, skořici, tvaroh a lžíci horké vody. Broskve nakrájíme na menší kousky, pokapeme šťávou z citrónu a přimícháme je do tvarohu. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh. Zapékací formu vymažeme máslem a přidáme tvarohové těsto. Pečeme při 200° asi 20 minut. 

Lze použít jakýkoli druh ovoce (i konzervované) (:


Žádné komentáře:

Okomentovat